Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З метою вирішення питання блокування ворожого мовлення...

Дата: 24.07.2024 10:31
Кількість переглядів: 46

Фото без опису☝️Після повномасштабного вторгнення росії в Україну агресор активно використовує інформаційні технології для досягнення своїх цілей. І якщо ворог постійно намагається налякати українців своєю агресією, викликати у нас страх, паніку, відчай і зневіру, щоб змусити здатися чи втікати, то протиставити йому можемо нашу стійкість.

Російський інформаційний вплив потребує не лише систематичного моніторингу та постійного глибокого аналізу, а й проактивних дій для того, щоб протистояти йому.

В Україні запровадили проект стосовно системи блокування трансляції програм ворожих теле- та радіоканалів на прикордонних територіях.

Реалізація цього проєкту сприятиме витісненню російських наративів та пропаганди з інформаційного простору України та зменшить вплив російських фейків на українське населення. Це також підвищить рівень інформаційної безпеки України.

👉🏻 З метою вирішення питання блокування ворожого мовлення наказом Міністерства культури та інформаційної політики України від 11.12.2023 Nº 687 утворено робочу групу з питань блокування антиукраїнського мовлення. 

В робочу групу включені всі заінтересовані державні органи разом з представниками обласних військових адміністрацій.

Під час першого засідання робочої групи, яке відбулось 11.12.2023, було обговорено поточну ситуацію щодо виконання Плану дій стосовно блокування ворожого мовлення, а також визначено виконавців завдань для подальшого виконання зазначеного плану.

За результатами другого засідання робочої групи, яке відбулось 20.12.2023, було сформовану низку завдань для державних органів, а саме: обрання проєктної організації для побудови системи блокування антиукраїнського мовлення, формування технічного завдання, проведення інформаційної кампанії щодо популяризації українського мовлення MX-7 та інших заходів підвищення інформаційної безпеки в областях.

Таким чином, зазначені проблемні питання вирішуються в рамках засідань робочої групи з питань блокування антиукраїнського мовлення.

 

🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Сміливі українці підтримають заходи щодо недопущення поширенню ворожого телерадіосигналу. 

✊🏻Приєднуйся до виконання завдань з метою запобігання інформаційному впливу країни-агресора!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь