Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Reintegration Management Program

Дата: 19.03.2024 16:10
Кількість переглядів: 38

Фото без опису💡Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим (далі - Представництво) спільно з партнерами працює над тим, щоб забезпечити належну підготовку та достатні компетенції осіб, які виявлять бажання працювати в органах державної влади після деокупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

Окрім того, на виконання доручення Президента України з вересня 2022 року Представництвом за участі представників органів державної влади, національних та міжнародних експертів розроблено візію першочергових кроків держави після декупації Криму, які мають забезпечити ефективність та керованість процесів відновлення діяльності державних органів влади. Документ містить пропозиції щодо відновлення органів публічної адміністрації; організації кадрового забезпечення органів управління, закладів, установ, організацій; притягнення до відповідальності за міжнародні злочини та злочини проти основ національної безпеки внаслідок окупації; верифікації документів і та правочинів; реалізації гуманітарної політики й демілітаризації освітньої, культурної сфер; громадян РФ на території докупованого Криму.

Внаслідок тривалої окупації в Криму фактично не існує сфер діяльності, в яких кадри у майбутньому не стануть істотною проблемою. Саме від людей на місцях буде залежати успіх реінтеграції та відновлення діяльності державної влади на території, яка тривалий час перебувала під тривалою окупацією.

Наразі, в Україні діють кілька експериментальних проєктів, спрямованих на формування кадрового резерву, який буде залучений до процесів відновлення ефективного функціонування державних структур на звільнених територіях.

Поряд з формуванням таких резервів, Представництво у співпраці з партнерами ініціювало запуск навчальних програм: он-лайн курс «ProKrym: державна політика реінтеграції Криму» для державних службовців, працівників органів місцевого самоврядування і політиків; освітня програма «Постконфліктне врядування» та «Урядування на повоєнних територіях» на базі КНУ імені Тараса У продовження цієї роботи Представництвом Президента України в АВТОНОМній Республіці Крим за підтримки Офісу Президента України у співпраці з Бізнес-школою МІМ за підтримки проєкту «Зміцнення громадської довіри (UCBI)» Агентства США з міжнародного розвитку USAID - US Agency for International Development розпочато реалізацію проєкту з підготовки управлінської ланки для роботи на декупованих територіях - Reintegration Management Program.

У рамках програми здійснюватиметься навчання державних управлінців, які готові працювати на звільнених територіях України.

🔜 Reintegration Management Program (далі - RMP), яка розпочнеться 12 квітня 2024 року, розроблена таким чином, щоб слухачі отримали знання з управлінської психології, здобули навички проектного менеджменту за стандартами PMI (Project Management Institute), зрозуміли бізнес-процеси і навчились застосовувати їх у власній управлінській діяльності. 

Ще один прогнозований результат — краще розуміння принципів, за якими приймають рішення інвестори і що їх цікавить, щоб розпочати роботу у регіоні.

Окремий блок становитимуть зустрічі з топ-менеджерами, які поділяться своїм практичним управлінським досвідом. Йдеться як про чинних та колишніх представників державної влади, так і про управлінців з бізнесу. Також частина програми буде присвячена вивченню історичних аспектів, національної памʼяті та культурних особливостей тимчасово окупованих нині регіонів.

У підсумку слухачі програми напрацюють низку управлінських проєктів, які розраховані для реалізації на докупованих територіях. І це ще один вимір навчання — формування бази рішень, якими можна обмінюватися і тиражувати поміж тими, хто пройшов навчання на Reintegration Management Program. І ще один цінний і практичний результат — це формування спільноти, на яку спиратиметься держава у відновленні деокупованих територій.

Навчання триватиме півроку в режимі онлайн. За цей проміжок часу слухачі глибше ознайомляться з управлінською психологією, бізнес-процесами, організаційною діяльністю, а також вивчатимуть профільні спеціалізації залежно від обраного напрямку. Для аплікантів, що пройдуть відбір, навчання безкоштовне.

Так, бажаючим прийняти участь у проєкті необхідно вчинити наступні дії:

- перейти за посиланням на сторінку програми https://rmp.mim.kyiv.ua/

- до 27 березня (включно) зареєструватися для участі у відбірковому етапі: заповнити анкету, додати мотиваційний лист та пакет документів, перелік яких вказано на сайті;

- очікувати на зворотній звʼязок: у випадку, якщо заявка пройде технічний відбір, кандидата запросять на співбесіду в період з 1 по 10 квітня 2024 року.

Дізнатися більше можна на сайті проєкту: rmp.mim.kyiv.ua

📧 У разі виникнення додаткових питань, відповіді на які ви не знайдете на сторінці програми, ви можете надіслати листа на пошту mp@mim.kyiv.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь