Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На базі Горішньошеровецького опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів відбулися чергові змагання

Дата: 23.12.2023 10:30
Кількість переглядів: 38

Фото без опису💪🏻В умовах становлення національної самосвідомості українців, боротьби нашого народу за незалежність одним із найголовніших пріоритетів у державі є патріотичне виховання молоді на засадах національної гідності, високої самосвідомої, активної громадянської позиції, здорового способу життя.

 

☑️Саме такі завдання поставили перед собою організатори районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) – Чернівецька районна військова адміністрація та Чернівецький обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

 

📍23 грудня на базі Горішньошеровецького опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів відбулися чергові змагання для 14 команд Ванчиковецької, Веренчанської, Вікнянської, Горішньошерівецької, Заставнівської, Кадубовецької, Кострижівської, Новоселицької, Магальської, Острицької, Сучевенської, Чагорської та Юрковецької ТГ.

 

💬Усіх присутніх привітала заступниця начальника районної військової адміністрації Каріна Поп, яка підкреслила: «Зберігаючи славні традиції своїх предків, ви робите шляхетну справу – гартуючи дух і тіло, творите сильне незламне покоління захисників України. Саме ви, ось такі молоді, енергійні, вибрали такий вид гри, в якій перевіряєте і випробовуєте себе на здатність переборювати труднощі, робити добро, захищати рідну землю. У цій грі ви формуєте характер, опановуєте навички, які згодом стануть в нагоді у житті. Ви власним прикладом надихаєте юних українців і дорослих громадян долучатися до здорового способу життя, духовно збагачуватися і розвиватися фізично». 

 

🏆Рої традиційно змагалися у вправності та вмінні збирати та розбирати автомат, споряджати магазин набоями, підтягуватися, стрибати на скакалці, метати гранати та перетягувати линву. Команди продемонстрували багато яскравих виступів, влаштувавши справжнє свято козацької доблесті та звитяги. А переможцями цього етапу стали джури Ванчиковецької (ІІІ місце), Новоселицької (ІІ місце) та Кадубовецької (І місце) ТГ.

 

💬Відзначаючи найкращих, заступник начальника управління освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту районної військової адміністрації Олеся Петрик підкреслила: «Джурами за козацьких часів називали юнаків, які готували себе до захисту рідної землі. Через козацький вишкіл, набувши військової вправності та опанувавши військове мистецтво, джури ставали козаками – гідними оборонцями честі та свободи українського народу. Сьогодні ми пишаємося новим поколінням українців, які й сьогодні з честю та гідністю готові стати на захист своєї Батьківщини».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь