Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«На каву до Ольги»: у Чернівецькому ліцеї №19 ім. О.Кобилянської відбулася імпреза, присвячена 160-річчю з дня народження видатної української письменниці.

Дата: 28.11.2023 12:57
Кількість переглядів: 58

Фото без опису«На каву до Ольги»: у Чернівецькому ліцеї №19 ім. О.Кобилянської (директор – Уляна ЛЕГУСОВА) відбулася імпреза, присвячена 160-річчю з дня народження видатної української письменниці.

 

☕️Послухати за кавою, у неформальній атмосфері, про життя і творчість Ольги Кобилянської, посмакувати  рогаликами - тістечками, які були дуже популярними в родині відомої буковинки, побачити уривок з поетичної вистави театру народних традицій "Чернівчанка" та отримати насолоду від творів чернівецьких письменників різних років, де описуються Чернівці початку 20 століття,  зібралися представники районної та міської влади, відомі митці, громадські та культурні діячі, освітяни, журналісти.

 

Під час імпрези також відбулася презентація освітньо-культурного проєкту "Величава квітка Буковини", який описує чернівецькі адреси Ольги Юліанівни та розповідає про дружбу Ольги Кобилянської та Лесі Українки.

 

📍У заході взяла участь начальниця управління освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту Людвига ЦУРКАН (Людвига Цуркан), яка у вітальному слові зазначила, що кожна країна та кожен народ має свою історію та видатних людей, які роблять цю історію.

💬«Одною з таких постатей для українського народу є Ольга Юліанівна Кобилянська. Хочеться доземно уклонитися пам’яті великої письменниці. Бо дороге, близьке її слово нам, її нащадкам», - додала Людвига Цуркан.

 

🤝Також, від імені начальника районної військової адміністрації Дмитра Козарійчука кращі представники педагогічного колективу ліцею були відзначені Почесними грамотами Чернівецької РВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь