Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Освітня ініціатива:  Всеукраїнський рейд "Урок" триває

Дата: 20.09.2023 15:54
Кількість переглядів: 364

На території Чернівецького району продовжується проведення важливого освітнього превентивного заходу - Всеукраїнського рейду "Урок", метою якого є виявлення дітей, які можливо не будуть готові до нового навчального року  без поважних причин, а також прийняття заходів щодо усунення причин і умов, через які діти можуть залишитися без доступу до освіти. Крім того, рейд спрямований на притягнення батьків до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов'язків.
Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису​​​​​

В рамках заходу, 20 вересня 2023 року, начальниця служби у справах дітей Жанна Лисенко та начальниця управління освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту  Людвига Цуркан здійснили виїзд у заклади освіти Герцаївської територіальної громади для проведення об'єктивної перевірки ситуації.

В ході цієї перевірки комісія провела ряд заходів, що включали бесіди з адміністрацією установ, класними керівниками та самими учнями. З метою виявлення дітей, які можуть не відвідувати школу без поважних причин було також здійснено аналіз затвердженої мережі кожного освітнього закладу, стан роботи з обліку дітей, наявність журналів реєстрації відвідування школярів, тощо.

Радісно відзначити, що комісія не виявила жодної дітини, яка б не була охоплена навчанням на початок навчального року в Герцаївській територіальній громаді. Це свідчить про те, що освітній рівень та доступ до освіти в районі є задовільними.

 

Окрім цього, рейд "Урок" включав у себе і зустріч з батьками учнів, які опинились в складних життєвих обставинах та були переміщені (евакуйовані) з тимчасово окупованих територій або районів ведення бойових дій. На таких зустрічах були проведені профілактичні бесіди щодо відповідального батьківства та виконання їх обов'язків у забезпеченні дітьми повної загальної середньої освіти, наголошено на необхідності підготовки дітей до школи заздалегідь, щоб вони могли успішно адаптуватися до навчального процесу.

Профілактичний рейд "Урок" буде продовжуватися й надалі з метою забезпечення якісної освіти для всіх дітей. Нагадуємо батькам дітей шкільного віку, що за ухилення від забезпечення необхідних умов навчання та виховання дітей передбачена відповідальність згідно статті 184 КУпАП.

Освіта залишається однією з найважливіших складових суспільного розвитку, і рейд "Урок" допомагає впевнитися, що жодна дитина не залишиться поза межами освітнього процесу через недостатні умови чи батьківську недбалість.

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису​​​​​​​

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь