Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Психологічна стійкість українців визначає наше майбутнє

Дата: 11.09.2023 09:40
Кількість переглядів: 51

Війна похитнула ментальне здоров’я громадян. Велика частина людей потребують психологічної підтримки.

Фото без опису

Саме про ментальне здоров’я, стійкість та крихкість майбутнього говорили на Третьому Саміті перших леді та джентльменів у Києві. Участь у ньому взяли двадцять вісім перших леді та джентльменів. Саміт відбувається за ініціативи першої леді Олена Зеленська

Ведучим Summit of First Ladies and Gentlemen став британський письменник, актор, інтелектуал Стівен Фрай. Про українську стійкість говорив, зокрема, спеціальний гість панелі Держсекретар США Ентоні Блінкен.

Команда Міністерства соціальної політики, зокрема, Міністерка Оксана Жолнович, Перша заступниця Міністра Darina Marchak, заступниця Міністра Уляна Токарєва та керівниця патронатної служби Yuliia Kokoiachuk також взяли участь у Саміті. Адже послуга психосоціальної підтримки в громадах для формування життєстійкості є одним із пріоритетів нашої роботи зараз.

“Ми як Міністерство соціальної політики активно залучені і працюємо над тим, щоб забезпечити психосоціальну підтримку нашим громадянам. Насправді 80% українців потребуватимуть саме такої підтримки - не специфічного клінічного лікування, а дружнього плеча, причетності до спільноти, спілкування, підтримки в горюванні, пояснення, що таке стрес і як з ним справлятися”, - зазначила Оксана Жолнович.

Більшість українців важливою складовою власної стійкості називають спілкування та час, проведений з іншими людьми. Про це говорять результати дослідження британської дослідної компанії Alligators Digital у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Тому цілком доцільно, що спілкування та можливість спільно проводити час буде однією зі складових формування життєстійкості.

#flgsummit2023


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь