Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Глибоцька, Герцаївська, Кам’янська, Чудейська ТГ забезпечили в школах і садочках комфортні і безпечні умови навчання

Дата: 23.08.2023 12:11
Кількість переглядів: 53

Створення безпечних умов перебування, спрямованих на збереження життя та здоров'я дітей та дотримання вимог чинного санітарного законодавства – пріоритет комісійного огляду стану готовності закладів освіти Глибоцької, Герцаївської, Кам’янської та Чудейської територіальних громад.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

У ході комісійного обстеження проведено огляд приміщень всіх закладів дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти громад, пришкільних територій, перевірено підготовку тепломереж, медичного обслуговування дітей та працівників, санітарний стан харчоблоків, забезпечення технологічним обладнанням, меблями, тощо. Також, перевірено стан протипожежної та електробезпеки.

Оскільки зараз найголовніша вимога до всіх установ – наявність належно облаштованої захисної споруди, де учасники освітнього процесу перебуватимуть у випадку оголошення повітряної тривоги, тож уся увага комісії була прикута саме до готовності укриттів. В більшості сховищ було виконано величезний обсяг робіт. Ще рік тому далеко не в усіх закладах освіти громад підвальні приміщення могли використовуватися, оскільки перебували у вкрай непридатному для перебування дітей стані або не відповідали вимогам чинного законодавства та безпеки. Тепер у них наявні два виходи, система вентиляції та штучне освітлення, засоби пожежного захисту, санвузли, достатня кількість місць для сидіння, а також вони забезпечені аптечками з медикаментами для надання невідкладної допомоги та питною водою.

В ході проведення обстеження начальниця управління освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту Людвига Цуркан, яка разом з начальником відділу містобудування, архітектури та охорони культурної спадщини Іваном Радкевичем взяла участь в роботі робочої групи, зазначила, що голови громад, адміністрація та працівники закладів освіти за підтримки батьків та місцевого бюджету доклали максимум зусиль, щоб створити умови для комфортного та безпечного навчання школярів у 2023/2024 навчальному році, і від імені Чернівецької районної адміністрації подякувала всім відповідальним особам за налагоджену плідну співпрацю задля роботи закладів з 1 вересня в очному режимі.

Фото без опису

Фото без опису
Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь