Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Чернівецькому районі відбувся «День поля»

Дата: 14.07.2023 15:53
Кількість переглядів: 150

У заході, який пройшов на базі Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України та ПП «Західний Буг», взяв участь перший заступник начальника Чернівецької РВА Сергій ФАЛІБОГА.

Фото без опису

Учасники заходу обговорили стан справ в агропромисловому комплексі Буковини, хід збирання ранніх сільськогосподарських культур урожаю 2023 року, виробництво продукції рослинництва, проблемні питання галузі та перспектив її розвитку.

В.о. директора Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної аграрної академії наук Леонід Томаш доповів присутнім про основні напрямки роботи установи та перспективні розробки, які науковці пропонують для освоєння в аграрному виробництві.  

Фото без опису

Наприкінці проведення «Дня поля» його учасники перейшли до огляду  демонстраційних посівів сільськогосподарських культур селекції буковинських аграріїв-науковців. Ознайомилися з ефективними технологіями вирощування та догляду зернових колосових культур, кукурудзи, сої, квасолі, картоплі на полях Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН, розташованих в межах м. Чернівці.

Керівник ПП «Західний Буг» Максим Корнійчук ознайомив учасників заходу з машинно-тракторним парком свого підприємства, який знаходить у м. Заставна. А також радо продемонстрував гостям посіви озимої пшениці твердих сортів, цукрового буряка на полях сіл Кулівці та Чуньків.

Фото без опису

«Аграрний сектор відіграє провідну роль в соціально-економічному розвитку Чернівецького району, в наповненні дохідних частин місцевих бюджетів, створенні робочих місць, процвітанні наших сіл і селищ. Переконаний, що набуті на заході навики і знання допоможуть нашим аграріям удосконалювати свою роботу, – зазначив перший заступник начальника Чернівецької РВА Сергій ФАЛІБОГА. – Сьогодні, відзначаючи «День поля», ми мали можливість переконатися, що наші сільгоспвиробники, навіть в цей важкий час військового протистояння країни з ворогом, застосовують в аграрному виробництві ефективні сучасні технології, інноваційні рішення задля забезпечення гарних врожаїв. Агробізнес і влада об’єднанні однією метою задля забезпечення добробуту громадян України. Органи виконавчої влади надалі сприятимуть продуктивній роботі агропромислового комплексу, обміну досвідом між виробниками сільгосппродукції, вирішенню їх нагальних питань. Шануємо самовіддану і благородну працю аграріїв, які створюють нашій державі достаток і благополуччя, вклоняємося їм за їх вірність обраній справі, любов до рідної землі».

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь