Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Працівники сфери культури Чернівецької району взяли участь у семінарах-практикумах щодо діяльності установ культури в умовах війни

Дата: 13.07.2023 15:28
Кількість переглядів: 158

Семінари-практикуми проходять в рамках інформаційної наради, яка розпочала роботу сьогодні.

Фото без опису  

Фото без опису

Під час семінарів, зокрема, йшлося про збереження культурної спадщини, покращення співпраці із структурними підрозділами у сфері культури та мистецтва територіальних громад району, розвиток мережі культурних закладів в громадах, нововведення та законодавчі зміни в управлінні закладами культури та мистецтва.

Серед спікерів заходу – начальниця управління культури Чернівецької ОВА Олена Боднар, начальниця управління освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту Чернівецької РВА Людвига Цуркан, директор Буковинського центру культури та мистецтв Чернівецької обласної ради Микола Шкрібляк, спеціалісти обласного краєзнавчого музею та обласної бібліотеки.

Фото без опису

Наразі на території Чернівецького району функціонують: 191 клуби, 168 бібліотек, 32 музеї, 988 аматорських колективів, з них 17 – зі званням «народний».

З метою створення належних умов для розвитку творчих здібностей обдарованої молоді та дітей, в районі діє 44 мистецькі школи. Їх вихованці неодноразові учасники міжнародних, всеукраїнських та обласних фахових конкурсів, виставок.

 

Присутні на заході працівники культурної сфери району отримали важливі для роботи рекомендації, практичні поради щодо сучасних акцентів формування бібліотечних та музейних фондів. А також покращили свої знання щодо ефективної інформаційно-комунікаційної роботи і брати участі в грантових програмах.

Дізналися про особливості діяльності мистецьких закладів під час війни, про підготовку до оцифрування і порядок обліку бібліотечних предметів та музейних експонатів, що входять до Державного реєстру національного культурного надбання. Фото без опису«Значимість розвитку культури, національно-патріотичного, мистецького виховання молоді особливо зростає сьогодні, коли ми, українці, зі зброєю в руках захищаємо свій суверенітет і свою національну ідентичність від посягань агресора, – наголошує начальниця управління освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту Чернівецької РВА Людвига Цуркан. – Проведена інформаційна нарада, яка пройшла в атмосфері довіри та інтелектуального обміну, допоможе працівникам культурної сфери району виконувати свою роботу ще більш ефективно, культурними заходами об’єднувати людей задля соціальної солідарності і згуртованості».   

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь