ДСНС надає рекомендації, як запобігти пожежам під час збору врожаю
Пожежі в агропромисловому комплексі трапляються з різних причин: необережність під час куріння, необережне поводження з вогнем, несправність сільськогосподарської техніки або відсутність на ній спеціального обладнання, випалювання стерні.
Лихо може статися через недотримання елементарних правил пожежної безпеки. Саме тому, у цей важливий період зусилля аграріїв, рятувальників та громадян повінні бути об’єднати, щоб не допустити вогонь на полях та у місця зберігання врожаю, забезпечити населення хлібом та до зернини зберегти вирощене.
Чернівецьке районне управління ГУ ДСНС України у Чернівецькій області наголошує, що у період жнив потрібно особливо пильно слідкувати за дотриманням усіх правил протипожежної безпеки.
Дорослі повинні подбати, щоб діти не бавилися з вогнем поблизу хлібних масивів.
Керівникам агропідприємств необхідно вжити заходів щодо недопущення випалювання стерні та післяжнивних залишків, яке може призвести як до займання ще нескошених полів, так і розташованих поруч лісових масивів.
Дотримання правил пожежної безпеки під час збирання врожаю – обов’язок кожного громадянина.
У всіх випадках виникнення пожежі треба негайно повідомити до Служби порятунку «101». До приїзду пожежних-рятувальників необхідно гасити вогонь наявними силами та первинними засобами пожежогасіння.
Чернівецьке районне управління ГУ ДСНС
України у Чернівецькій області