Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рятувальники закликають громадян долучатися до Добровільної пожежної охорони

Дата: 30.05.2023 11:37
Кількість переглядів: 86

Добровільна пожежна охорона забезпечує пожежну та техногенну безпеку на території Чернівецького району. Зокрема, за інформацією районного управління  ГУ ДСНС України у Чернівецькій області, до ліквідації пожеж у 112 випадках залучались  добровільні підрозділи місцевої пожежної охорони.

 

На території Чернівецького району з початку 2023 року зареєстровано 306 пожеж проти 867 у 2022 році за відповідний період, кількість пожеж зменшилась на 64,7 %.

Прямі збитки від пожеж цього року склали 26601,61 тис. грн., що на 29,36 % менше, ніж у попередньому періоді (37662,76 тис. грн.). Із загальної кількості пожеж 150 виникло в житловому секторі, що становить 49 % від загальної кількості пожеж. В порівнянні із минулим роком кількість пожеж в житловому секторі зменшилась на 81 (213 пожеж у 2022 році).

Велика заслуга у ліквідації пожеж належить підрозділам Добровільної пожежної охорони, місцевій пожежної охорони та добровільним пожежним дружинам,  які вчасно реагують на пожежі на їх початковій стадії. Це дало змогу зберегти людське життя та мінімізувати матеріальні збитки. Саме вони спільно з  державними пожежно-рятувальними підрозділами ДСНС України у Чернівецькій області беруть участь у ліквідації пожеж в населених пунктах району.

На даний час в бойовому розрахунку знаходяться 53 підрозділи МПО та 150 формувань ДПД, які фінансуються органами місцевого самоврядування, підприємствами і установами та надають первинну та вчасну допомогу до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів жителям населених пунктів району.

Джерело: за матеріалами Чернівецького районного управління  ГУ ДСНС України у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь