Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

30 травня - День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження

Дата: 30.05.2023 09:20
Кількість переглядів: 67

30 травня - День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження. Це професійне свято в Україні, що відзначається щороку в останню суботу весни. 

Свято встановлене в Україні «…враховуючи значний внесок працівників видавничо-поліграфічного комплексу у справу відродження духовності народу, розвиток науки, культури, освіти, всіх сфер життя суспільства…» згідно з Указом Президента України  «Про День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження» від  25 травня 1999 року.  

Фото без опису

Видавнича справа — цікава і творча сфера діяльності. Написання та редагування творів, складання макетів, підбір кольорів та ілюстрацій, верстка, друк, і зрештою, шлях до споживача інформацйного  продукту.  Видавці надають словам і зображенням матеріальну форму. Фахівці цієї галузі створюють книги, брошури, газети, журнали, календарі, фотоальбоми, нотні збірки, географічні карти та іншу поліграфічну продукцію. 

Цього дня вітають усіх, хто причетний до процесів створення, видання і розповсюдження друкованої продукції - авторів, видавців, редакторів, коректорів, верстальників, друкарів, усіх, хто працює з поліграфічним обладнанням, доставляє готову продукцію розповсюджувачам і споживачам, популяризує, рекламує та продає книжки, журнали, газети тощо. 

Щиро вітаємо працівників цієї важливої сфери з професійним святом! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь