Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

#ПрофілактикаРятуєЖиття: 22-26 травня – Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я

Дата: 22.05.2023 15:40
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

👉22 травня стартує Європейський тиждень громадського здоров’я. Традиційно Україна долучається до активностей та цьогоріч Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я, ініційований Центром громадського здоров’я, проходить під гаслом #ПрофілактикаРятуєЖиття та присвячений темі профілактиці захворювань.

 

Громадське здоров’я – це про збільшення тривалості життя і зміцнення здоров’я суспільства шляхом спільних зусиль лікарської спільноти та загального населення. А гасло #ПрофілактикаРятуєЖиття – це про симбіоз та взаємодію, коли кожен учасник процесу робить все можливе, аби зміцнити здоров’я: лікар – ділиться актуальною інформацією та освічує своїх пацієнтів щодо профілактики захворювань, а кожен з нас – дослухається, дотримується правил та прагне до ведення здорового способу життя.

Кожен день Тижня громадського здоров’я буде присвячений окремій темі профілактиці неінфекційних або інфекційних захворювань. І понеділок, 22 травня, травня присвячений темі профілактики цукрового діабету.

ℹБільше 400 мільйонів людей живуть з діабетом по всьому світу та прогнозується, що поширеність продовжуватиме зростати. Це була сьома провідна причина смерті у 2016 році. Поширеність діабету в Україні збільшилася за останніх 10 років на половину. Інсулінозалежний діабет (І типу) складає 6,5% усіх випадків захворювання. Майже 3% первинної інвалідності дорослого населення в України є наслідком захворювання на діабет.

Діабету ІІ типу, на який страждає більшість з цим діагнозом, у 80% можна запобігти.

👉Долучайтесь до тематичного вебінару «Цукровий діабет: як запобігати судинним ускладненням. Емоційне вигорання та підтримка близьких» о 15:00-16:30 на нашій сторінці Facebook.

Більше - за посиланням: https://bit.ly/3MtkY7T

Джерело:

Міністерство охорони здоров'я України

Центр громадського здоров’я України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь