Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України представило комунікаційну платформу єдиної електронної екосистеми управління відновленням DREAM (Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management

Дата: 09.05.2023 15:24
Кількість переглядів: 184

Фото без опису

Комунікаційна платформа доступна за адресою https://dream.gov.ua/ та містить інформацію про завдання, структуру і принципи роботи екосистеми DREAM, а також покроковий план її впровадження протягом 2023 року.

📍DREAM - це державна електронна екосистема, яка забезпечить єдиний цифровий маршрут для всіх проєктів відбудови. А також збиратиме всі дані по проєктах в режимі онлайн, відображатиме ці дані у вигляді зручних таблиць, графіків та діаграм, та забезпечить публікацію відкритих даних відповідно до глобального Open Contracting Data Standard.

📍Екосистема, розробка якої розпочалась влітку 2022 року, дозволяє контролювати кожен етап життєвого циклу проєкту — від реєстрації пошкоджень і руйнувань і до фінансування, проведення закупівель та будівельних робіт і введення об’єктів в експлуатацію.

📍Повна прозорість та доступ до даних дозволяє оцінювати прогрес по проєктах, а також приймати ефективні рішення щодо залучення інвестицій, розвитку окремих галузей, громад та територій.

📍DREAM — це потужний інструмент для іноземних фінансових організацій, урядів та приватних інвесторів. Міжнародні організації завдяки DREAM зможуть обирати проєкти для фінансування через загальну «вітрину проєктів». Вони також можуть контролювати, як використана кожна копійка їхніх грошей.

DREAM підсилює спроможність місцевої влади, дозволяє краще та швидше розвивати громади та території, а також надає можливості для залучення фінансування. Екосистема дозволяє оцифрувати плани відновлення і розвитку громад, та перетворити їх на конкретний перелік проєктів, провести їх по всьому маршруту від ідеї до виконання.

Оскільки всі проєктні ідеї в DREAM потрапляють на єдину «вітрину проєктів», кожна громада має можливість напряму презентувати власні проєкти потенційним інвесторам. При цьому джерела фінансування можуть бути різноманітними: державний або регіональний бюджет, кошти іноземних урядів й організацій, приватних інвесторів, або комбіновані, в рамках державно-приватного партнерства.

На повну потужність DREAM має вийти до кінця 2023 року.

Детальніше про екосистему: https://decentralization.gov.ua/news/16540


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь