Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кабмін оптимізував процедуру бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час

Дата: 03.05.2023 08:57
Кількість переглядів: 130

Кабінет Міністрів удосконалив процедуру бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час, визначивши чіткі терміни етапів процедури.

Відповідне рішення ухвалено на урядовому засіданні 28 квітня, інформує Урядовий портал з посиланням на Мінекономіки.

«Одне з питань, яке порушує перед нами український бізнес під час зустрічей, - тривалий час проходження процедури бронювання працівників. Такий стан речей обмежує можливості підприємців розробляти та реалізовувати виробничі плани та в цілому не сприяє підвищенню ділової активності. Ми розуміємо, що певну роль в даному випадку грає людський фактор та організація процесу. Тому ініціювали рішення, яке оптимізує процедуру бронювання, яке відтепер відбуватиметься у визначені стислі терміни», - зазначила Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки Юлія Свириденко.

Як пояснив заступник Міністра економіки Ігор Фоменко, внесено зміни до постанови від 27.01.2023 № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час», якими чітко визначені терміни подання та розгляду держорганами документів щодо бронювання.

Зокрема, визначено такі терміни:

  • подання органами державної влади, іншими державними органами списків військовозобов'язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час до Генерального штабу Збройних Сил (СБУ, Служби зовнішньої розвідки), - у строк не більше ніж п'ять робочих днів;

  • погодження списків і подання Генеральним штабом Збройних Сил (СБУ, СЗР) до Міністерства економіки - у строк не більше ніж десять робочих днів;

  • ухвалення Мінекономіки рішення про бронювання військовозобов'язаних - у строк не більше ніж п'ять робочих днів;

  • зарахування військовозобов'язаного на спеціальний військовий облік територіальним центром комплектування та соціальної підтримки - у строк не більше ніж п'ять робочих днів.

«Таким чином процедура від отримання держорганами від підприємств, установ, організацій списків на бронювання працівників до зарахування заброньованих на спеціальний військовий облік має здійснюватися максимум за 25 робочих днів», - зазначив Ігор Фоменко.

Мінекономіки нагадало, що 27 січня 2023 року Кабінет Міністрів ухвалив новий порядок бронювання військовозобов'язаних та критерії визначення підприємств, установ і організацій, критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення. Працівники таких підприємств віднині підлягатимуть бронюванню (детальніше).

jurliga.ligazakon.net


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь