Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Що це таке справжня, жива людина, сьогодні знають менше, ніж будь-коли…»

Дата: 29.11.2022 12:24
Кількість переглядів: 194

Фото без опису🎥 Нещодавно світ кіно Буковини поповнився новим твором, зйомки якого відбувалися у Чернівцях та Румунії.

У документальному фільмі «Виживуть тільки закохані. Траян Попович та інші» йдеться про мера Чернівців 1941 року, Праведника світу Траяна Поповича, який врятував близько 20 000 чернівчан у Голокост. Також стрічку доповнюють вражаючі історії чернівчан у часи Другої Світової війни.

🎬 Кінопроєкт журналіста, члена Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Міжнародної федерації журналістів (IFJ) В'ячеслава Хабайла, літератора Сергія Воронцова, віцепрезидента БФ «Суспільні ресурси та ініціативи», кандидата історичних наук Сергія Гакмана, та благодійного фонду «Суспільні ресурси та ініціативи» втілено у життя завдяки фінансовій підтримці «Агенції міжнародного співробітництва для розвитку RoАid».

🔃 За сприяння Чернівецької районної військової адміністрації, підтримки єврейської та румунської національних громад у закладах освіти та культури району проведено презентації та організовано кінопокази для учнівської та студентської молоді.

📢 Гаслом представлення роботи творчого колективу стали слова нобелівського лауреата Германа Гессе, які актуальні особливо у наш час російсько-української війни: «Що це таке справжня, жива людина, сьогодні знають менше, ніж будь-коли. Людей масово знищують, незважаючи на те, що кожна особистість є дорогоцінним, неповторним творінням природи. Якби ми не були чимось іще більшим, ніж єдиною у своєму роді людиною, якби нас і справді можна було цілковито знищити кулею з гвинтівки, то розповідати історії не було б жодного сенсу».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь