Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Про національні спільноти України»

Дата: 10.11.2022 11:23
Кількість переглядів: 208

Фото без описуПрава національних спільнот мають бути забезпечені законом. Адже Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата з врахуванням, що будуть виконані окремі кроки, зокрема, щодо забезпечення прав осіб, які належать до національних меншин.

🔁 Про це йшлося у ході експертного обговорення законопроєкту «Про національні спільноти України» та консультаційної зустрічі представників військових адміністрацій, громадських організацій різних етнічних спільнот Буковини з представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в західних областях Світланою Семчишин та радницями Уповноваженого ВРУ з прав людини Альоною Луньовою та Яною Любимовою.

💬У зустрічі взяли активну участь представники Чернівецької районної військової адміністрації Олеся Петрик та Інна Березовська, які підкреслили, що характерною особливістю Буковини є багатонаціональність.

З огляду на це, одним із пріоритетних завдань районної влади було і є подальше зміцнення історично-традиційної атмосфери міжетнічної злагоди, толерантності співжиття та високого рівня взаєморозуміння між представниками різних національних груп, конкретне вирішення їх запитів або пропозицій щодо збереження своєї національної ідентичності, забезпечення прав національних меншин.

♾️ Учасники висловили своє бачення ситуації та домовилися підготувати поправки та зауваження до законопроєкту, наголосивши на тому, що з прийняттям закону не треба зволікати, щоб не гальмувати поступ України на шляху євроінтеграції, та відзначивши важливість солідарності в опорі збройному нападу рф на Україну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь