Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує:

Дата: 26.07.2022 16:06
Кількість переглядів: 199

Фото без описуБуковинські платники сплатили до казни понад 2,1 млрд гривень ПДФО

Протягом першого півріччя 2022 року платники податків Буковини сплатили до зведеного бюджету 2 млрд 151 млн 968 тис грн податку на доходи фізичних осіб. У порівнянні з січнем-червнем 2021 року надходження зросли на 422,2 млн гривень. Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Варто зазначити, що із загальної суми сплаченого податку державний бюджет отримав 458,8 млн грн податку на доходи фізичних та майже 1,7 млн грн надійшло до місцевих скарбниць.

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що суб’єкти господарювання, які нараховують та виплачують дохід на користь фізичних осіб, який підлягає оподаткуванню, зобов’язані утримати податок на доходи фізичних осіб та сплатити його до бюджету.

 

Відповідальність за видачу фіскального чека, в якому відсутній реквізит цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області наголошують, що документ не є розрахунковим у разі відсутності в ньому хоча б одного з обов’язкових реквізитів.

За порушення вимог до змісту розрахункових документів, а саме видачу фіскального чека, в якому відсутній реквізит цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої, до суб’єкта господарювання за рішенням контролюючого органу застосовуються фінансові санкції у таких розмірах:

-  вчинене вперше – 100 відс. вартості проданих з порушеннями, встановленими п. 1 ст. 17 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон), товарів (робіт, послуг);

-  за кожне наступне вчинене порушення – 150 відс. вартості проданих з порушеннями, встановленими п. 1 ст. 17 Закону, товарів (робіт, послуг).

Також, за порушення вимог Закону посадові особи та працівники торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, притягуються контролюючими органами до адміністративної відповідальності.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь