Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВІЙСЬКОВІ ЧАСТИНИ СИЛ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ: ЗАВДАННЯ, УМОВИ СЛУЖБИ ТА ЯК ДОЛУЧИТИСЬ МЕШКАНЦЯМ ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ

Дата: 28.01.2022 14:11
Кількість переглядів: 428

Фото без описуВідтепер захист нашого краю стає надійнішим, адже сотні буковинців долучаються до військових частин Сил територіальної оборони.

Згідно із Законом «Про основи національного спротиву» на підрозділи територіальної оборони покладені важливі завдання - від охорони і оборони важливих об’єктів та інфраструктури до участі в боротьбі з диверсійно-розвідувальними силами. Зокрема військовослужбовці ТрО забезпечують здатність підрозділу при потребі розгорнутись до штату воєнного часу - швидко доукомплектуватися резервістами і бути готовими виконувати завдання.

Як і на всій території країни, на Буковині та, зокрема, у Чернівецькому районі формуються підрозділи територіальної оборони, які продовжують комплектуватися особовим складом, переважно сержантами та офіцерами.

Серед головних переваг військовослужбовця тероборони - проходження служби в своєму регіоні. Крім цього - стабільне грошове забезпечення, соціальний та правовий захист держави, а також безоплатна кваліфікована меддопомога.

До того ж, громадянин, який підписує контракт, має збережену зарплатню за основним місцем роботи, або пенсію, якщо він пенсіонер.

Контракт можна укласти на 3 роки особам рядового та сержантського складу та на 5 років для офіцерів. Головними вимогами до кандидатів поряд із готовністю захищати свій дім, є придатність за станом здоров’я, відсутність судимостей та вік не старше 57 років.

 Громадяни, які не проходили військової служби, також можуть долучаються до складу Сил тероборони – підписати контракт про проходження служби в резерві ТрО.

Важливо, що військовослужбовці та резервісти ТрО виконуватимуть завдання виключно у своєму краю, поза районами ведення бойових дій.

Щоб стати військовослужбовцем або резервістом підрозділів територіальної оборони охочі мають звернутися до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Телефонуйте, аби дізнатись більше інформації: 0372525561, 0955895300.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь