Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася презентація книги «Най живе їх слава» автора Івана Констянтиновича Семенюка

Дата: 20.01.2022 15:29
Кількість переглядів: 320

Фото без опису20 січня в залі приміщення районної державної адміністрації відбулася презентація книги «Най живе їх слава» автора Івана Констянтиновича Семенюка  –  фахового історика, активного громадського діяча та дослідника-краєзнавця.

 

Іван Семенюк уродженець міста Заставна. Упродовж багатьох років він по крупинках збирав відомості про відомих людей, вихідців із мальовничого куточка Буковини – Заставнівщини, яка дала Україні і світові чимало визначних діячів. Хронологічно історико-біографічні нариси охоплюють період від кінця XVIII ст. і до наших днів. Вагомим результатом його активної дослідницької праці й стала перше видання «Най живе їх слава».

 

Теплими словами, квітами та подарунками вітали автора з виданням книги голова районної державної адміністрації Дмитро Козарійчук, депутат Чернівецької обласної ради VIII скликання, доцент кафедри історії України Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Сергій Добржанський, заступник головного редактора, голова районної організації ВУТ «Просвiта»  ім.Т.Шевченка Світлана Масловська, вчителі історії, представники духовенства та органів місцевого самоврядування територіальних громад Чернівецького району.

 

 «Іване Костянтиновичу, дивлячись на Вас та Вашу роботу розумієш, що значить бути справжнім патріотом рідного краю. Дякуємо за Вашу клопітку, але таку необхідну працю письменника, краєзнавця, роботу в архівах, яка дала можливість повніше окреслити життєвий шлях славних земляків. Пишучи книгу про історію свого краю, Ви продовжуєте зберігати його традиції та відновлюєте відомості про минуле» – зазначив Дмитро Козарійчук.

 

Презентуючи книгу, Іван Семенюк зачитав декілька нарисів про відомих людей Заставнівщини, поділився незвичайними подіями, які надихали його на творчість та автобіографічними історіями, що лягли в основу 640 сторінок книги.

 

Презентація книги відбулася у теплій атмосфері, присутні отримали задоволення  від прочитаних автором різних життєвих шляхів славних земляків, а культурна спадщина рідного краю поповнилася чудовим джерелом історії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь