Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує:

Дата: 10.01.2022 11:10
Кількість переглядів: 336

Фото без описуУ 2021 році буковинці сплатили в казну держави майже 6,6 мільярдів гривень податків

За словами начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталія Шпака це на 922,4 млн грн, або на 16,3 відсотки перевищує надходження 2020  року – у 2021 році надійшло  млрд 555,8 млн грн.

Очільник податкової служби області наголошує, що індикативний показник ДПС України за грудень 2021 року виконано на 111,4 відсотки, або додатково надійшло понад 70,0 млн грн.

При цьому, до державного бюджету впродовж минулого року надійшло 2 млрд 540 млн грн, що на 254,1 млн грн більше ніж у 2020 році. За даними аналізу основними джерелами поповнення державної казни у 2021 році були: податок на додану вартість, якого сплачено 1 млрд 32,9 млн грн, податок на доходи фізичних осіб – 926,6 млн грн, податок на прибуток – 190,1 млн грн та військовий збір – понад 285,5 млн грн.

Дохідну частину місцевих бюджетів з початку року  поповнено на 4 млрд 46,5 млн грн. Приріст надходжень до 2020 року склав 19,8 відсотків, або 668,3 млн грн.

Лідерство у надходженнях до місцевих бюджетів тримає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 2 млрд 729,4 млн  грн. До 2020 року (+471,0 млн грн).

Податківці інформують, що динаміка надходжень позитивна і щодо інших податків до місцевих бюджетів. Надходження плати за землю – 409,8 млн грн, (+50,0 млн грн). Єдиного податку - майже 588,9 млн грн, (+96,9 млн грн).

Досягти таких показників вдалося завдяки сумлінним платникам податків, які розуміють, що податки основа забезпечення фінансування суспільних потреб держави - підкреслює Віталій Шпак.

 

Є питання про новації застосування РРО(ПРРО)? – Відвідайте практичні заняття в Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області

Головне управління ДПС у Чернівецькій області запрошує платників єдиного податку 2- 3 групи, які провадять свою діяльність на МТК «Ринок Калинівський» та ТЦ «Добробут», на практичні заняття з питання застосування та реєстрації РРО(ПРРО).

Початок занять о 15 год  - у понеділок 10 січня 2022 року; у понеділок 17 січня 2022 року; у понеділок 24 січня 2022 року.

Під час занять учасники ознайомляться з новаціями у сфері готівкового обігу для платників єдиного податку ІІ-ІІІ груп, порядком ведення обліку товарних запасів за місцем продажу, а також візьмуть участь у практичному занятті з питань реєстрації та встановлення програмних РРО.

З метою якісної підготовки заходу попередньо запитання можна надсилати на електронну адресу сектору інформаційної взаємодії податкової служби області bukdpa@ukr.net.

Місце проведення: зал засідань Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Адреса проведення: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану 200А. 

 

Податківці запрошують представників інститутів громадянського суспільства подавати документи до участі в роботі Громадської ради

24 січня 2022 року кінцевий термін подання документів для участі у роботі громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області .

До складу громадської ради можуть бути обрані представники громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих спілок, професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднань, засобів масової інформації (далі - інститути громадянського суспільства), які зареєстровані в установленому порядку.

Документи подаються до ініціативної групи. Головою ініціативної групи з формування Громадської ради обрано Бордіженка Олександра Вадимовича – голову Громадської організації «Рух українських патріотів».

Вся інформація щодо формування Громадської  ради розміщена на вебпорталі Головного управління ДПС у Чернівецькій області за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/dlya-gromadskosti/gromadska-rada/initsiativna-grupa/

Контактний телефон: 0372545576

 

З початку 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області наголошують, подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік – конституційний обов’язок громадян (ч. 2 ст. 67 Конституції України).

Інфографіка: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/550934.html

 

До уваги платників податків Буковини - змінено реквізити рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевого бюджетів!

З 1 січня 2022 року у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» Державною казначейською службою України змінені реквізити бюджетних рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевого бюджету.

Інформація щодо актуальних реквізитів бюджетних рахунків для сплати платежів до бюджету у 2022 році розміщена на вебсторінці Головного управління ДПС у Чернівецькій області за посиланням  https://cv.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/ .

Звертаємо увагу, що кошти, сплачені  платниками на бюджетні рахунки, які діяли до 1 січня 2022 року, не будуть зараховуватися Казначейством до бюджету та повертатимуться платникам для уточнення реквізитів.

 

ПРРО: які дії платника, коли додаток для ПРРО завис, пропав Інтернет, розрядився телефон, в якому встановлений додаток?

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, якщо немає зв’язку з сервером, то програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО) переходить автоматично в режим офлайн.

Відлік часу, протягом якого ПРРО працював у режимі офлайн, починається від дати та часу, зазначених у повідомленні про проведення розрахункових операцій в режимі офлайн з відміткою «початок переведення ПРРО в режим офлайн» до дати та часу, зазначених у повідомленні з відміткою «завершення режиму офлайн», а також від дати та часу, зазначених у повідомленні з відміткою «завершення режиму офлайн» до дати та часу, зазначених у повідомленні з відміткою «початок переведення ПРРО в режим офлайн», якщо в період між такими строками фіскальним сервером Державної податкової служби не було зареєстровано розрахункових документів в режимі онлайн-обміну.

Під час переведення програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) в режим офлайн одночасно має бути сформоване електронне Повідомлення про проведення розрахункових операцій у період відсутності зв’язку між програмним реєстратором розрахункових операцій та фіскальним сервером за формою № 4-ПРРО (далі – Повідомлення за ф. № 4-ПРРО).

При цьому, суб’єкти господарювання (користувачі ПРРО) не формують та не направляють до фіскального сервера Повідомлення за ф. № 4-ПРРО, оскільки воно формується автоматично самим ПРРО при переході в режим офлайн/онлайн.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь