Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує:

Дата: 15.12.2021 17:49
Кількість переглядів: 240

Фото без описуПонад 3,6 млрд гривень єдиного внеску сплатили підприємництво та роботодавці Буковини

У податковому відомстві області повідомили, що за одинадцять місяців 2021 року роботодавці Чернівецької області сплатили 3647,1 мільйон гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Темпи росту сплати ЄСВ перевищують рівень надходжень минулого року на 17 відсотків або 528,8 мільйона гривень.

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що згідно з Законом України «Про державний бюджет України на 2021 рік» з 1 грудня 2021 року підвищився розмір мінімальної заробітної плати до 6500 гривень, а отже змінюється й мінімальна ставка єдиного соціального внеску.

Відтак, мінімальний розмір ЄСВ з 1 грудня становить 1430 грн  (6500 грн х 22%). Терміни сплати ЄСВ не змінюються. Реквізити небюджетних рахунків для зарахування єдиного соціального внеску за посиланням:  https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/446509.html

Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. За наявності у платника ЄСВ одночасно із зобов’язаннями із сплати ЄСВ зобов’язань із сплати податків, інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами зобов’язання із сплати ЄСВ виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов’язаннями, крім зобов’язань з виплати заробітної плати (доходу).

Адже чинним законодавством, що регулює порядок нарахування, обчислення і сплати ЄСВ, не передбачено розстрочення та відстрочення заборгованості по сплаті ЄСВ.

 

На сайті ДПС платники податків можуть ознайомитись з інформацією щодо даних реєстру платників ПДВ

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, у відкритій та приватній частинах Електронного кабiнету, розміщеного на офіційному вебпорталі ДПС (https://cabinet.tax.gov.ua), платники податків мають доступ, зокрема до сервісу «Дані реєстру платників ПДВ».

Робота у приватній частині здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), що сертифікований у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Для перевірки даних про реєстрацію платником ПДВ достатньо здійснити пошук за податковим номером (серією та номером паспорта) або найменуванням/ПІБ платника податків.

 

Використовувати різними СГ два окремі ПРРО на одному пристрої неможливо!

У Головному управлінні ДПС  Чернівецькій області роз’яснюють, що програмне забезпечення може бути одночасно встановлено на будь-яку кількість пристроїв, але використовувати один програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО) можна тільки на одному пристрої і тільки одним касиром.        

В програмних рішеннях «ПРРО Каса» та «пРРОсто», які надаються Державною податковою службою на безоплатній основі, на даний час немає можливості одночасно використовувати різними суб’єктами господарювання два окремі ПРРО на одному пристрої. Таке використання суб’єктами господарювання ПРРО допустиме лише почергово. Для цього необхідно почергово закривати робочу зміну одному суб’єкту господарювання та відкривати робочу зміну іншому.

Суб’єкт господарювання протягом дня в ПРРО може відкрити нову робочу зміну у разі формування фіскального звітного чека (Z-звіту) та закриття попередньої зміни.

 

Хто сплачує податок при зміні власника транспортного засобу?

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, разі переходу права власності від одного власника до іншого протягом звітного року, податок обчислюється попереднім власником. Розрахунок здійснюється за період з 1 січня поточного року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування. Новим власником авто стає громадянин, починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об’єкт.

Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

Об’єкти оподаткування, які придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року юридичною особою, то такий платник податку повинен надати контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт. При цьому, транспортний податок сплачується, починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь