Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Питання протидії насильству, безпеки дітей у закладах освіти, профілактики і лікування залежності у неповнолітніх та впровадження стратегії безбар'єрності.

Дата: 15.12.2021 10:35
Кількість переглядів: 229

Фото без описуТакими є основні теми, котрі розглядають на масштабному форумі «Безпечна Буковина. Діти». Уперше подібний захід відбувається на регіональному рівні.

Важливі для українців проблеми у Чернівцях обговорюють на рівні Уряду та Офісу Президента. Зорганізували ж майданчик Міжнародний центр допомоги матері і дитині «Місто добра» в партнерстві з МВС України та Чернівецькою обласною державною адміністрацією.

Учасників форуму привітав голова ОДА Сергій Осачук.

«Найбільшою цінністю нашої держави, про яку постійно наголошує Президент України Володимир Зеленський, є громадянин, людина. Неможливе майбутнє успішної незалежної сильної України без гідного народу. А відтак, мусимо дбати про людську гідність українця від народження і до глибокої старості. Безпека є першою передумовою для того, щоб громадяни були щасливими в себе вдома», – сказав Сергій Осачук.

Він також наголосив, що форум має стати потужним майданчиком для діалогу між владниками, волонтерами, правоохоронцями, соціальними працівниками, юристами, психологами, а його результатом – напрацювання реальних механізмів запобігання та протидії насильству щодо дітей, якими зможуть користуватися у громадах.

До присутніх також звернувся радник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко. Він, зокрема, наголосив, що проблема насильства у сім’ї має загальнодержавний характер. Жінкам або чоловікам, котрі потерпають від жорстокості рідних, часто нікуди йти. Тож у цьому контексті Чернівецька область має дуже важливий досвід – центр «Місто добра», котрим опікується Marta Levchenko і де кожен може знайти прихисток.

«Я особисто буду робити все, щоби успішний чернівецький досвід поширився на всю країну», – сказав Антон Геращенко.

Означені проблеми обговорять під час трьох панельних дискусій. Після їхнього завершення представники громад та різноманітних соціальних служб зможуть отримати рекомендації щодо того, як працювати з дитиною, яка отримала травму через насильство у сім’ї, як створити кімнату безпеки та які інструменти дає держава, аби протидіяти жорстокості.

Форум «Безпечна Буковина. Діти» стане першим із серії подібних заходів у Чернівецькій області, на яких обговорюватимуть важливі соціальні проблеми.

Національна поліція України

МІСТО ДОБРА Центр доброти для мами і дитини.

#протиДІЙнасильству

???? Стежте за актуальною інформацією у Telegram ???????? Твоя Буковина https://t.me/your_Bukovyna


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь