Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

1 грудня відмічається Всесвітній День боротьби зі СНІДом.

Дата: 01.12.2021 11:24
Кількість переглядів: 165

Його мета – привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з самих глобальних проблем людства.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі з ВІЛ-інфекцією живе близько 37 мільйонів людей, серед яких 19,5 мільйонів отримують антиретровірусне лікування.
Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ. За інформацією Об’єднаної програми Організації Об’єднаних Націй із ВІЛ/СНІД, близько 244 тисячі українців мають ВІЛ, з них приблизно 100 тисяч не знають про свою хворобу.
У 2020 році увага усього світу прикута до пандемії COVID-19.
«COVID-19 наочно продемонстрував, що під час будь-якої пандемії безпека всіх залежить від безпеки кожного. Щоб досягти успіху, необхідно надати допомогу всім, хто її потребує. Викорінення стигми та дискримінації, врахування інтересів населення та застосування підходів, заснованих на правах людини і гендерну рівність, – ось головні умови припинення пандемій ВІЛ і COVID-19», – йдеться у повідомленні ООН.
За словами Антоніу Гутерріша, Генсека ООН, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом варто усім нам визнати, що «для того, щоб впоратися з COVID-19 і викорінити СНІД, всі члени міжнародного співтовариства повинні діяти в дусі солідарності і нести відповідальність спільно».
У країнах Африки на південь від Сахари п’ять з шести нових випадків інфікування серед підлітків у віці 15-19 років припадає на дівчаток. Вірогідність зараження ВІЛ для молодих жінок у віці 15-24 років в два рази вище, ніж для чоловіків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь