Чернівецька районна військова адміністрація
Чернівецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує:

Дата: 18.11.2021 14:47
Кількість переглядів: 199

Фото без описуСкасування кваліфікованих сертифікатів та отримання нових, у разі зміни відомостей

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, скасування кваліфікованого сертифіката ключа є достроковим припиненням його чинності. Скасовані сертифікати ключів поновленню не підлягають.

Часом скасування кваліфікованого сертифіката вважається час зміни його статусу в реєстрі сертифікатів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС (далі – КН ЕДП ІДД ДПС).

Клієнт (користувач) зобов’язаний невідкладно звернутися до КН ЕДП ІДД ДПС за скасуванням кваліфікованого сертифіката у разі:

компрометації особистого ключа користувача (факт або обґрунтована підозра того, що особистий ключ став відомий іншим особам, втрата можливості подальшого використання особистого ключа із будь-яких обставин, зокрема, втрата або пошкодження носія ключової інформації тощо);

зміни відомостей, зазначених у кваліфікованому сертифікаті;

виявлення помилок у реквізитах кваліфікованого сертифіката тощо.

При цьому платником подаються необхідні документи на отримання електронних довірчих послуг щодо формування нових кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

 

До уваги організацій, які можуть здійснювати реалізацію безхазяйного майна

Головне управління ДПС у Чернівецькій області повідомляє про оголошення конкурсу для суб’єктів господарювання, які можуть здійснювати реалізацію безхазяйного майна та майна, що переходить у власність держави у 2022 році

Відповідно до розділу ІІ Методичних рекомендацій з окремих питань організації роботи з безхазяйним майном та майном, що переходить у власність держави, розроблених з урахуванням положень Порядку обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 1998 року №1340, суб’єктам господарювання  незалежно від форми власності, що є юридичними особами та платниками податку на додану вартість і здійснюють реалізацію майна шляхом проведення біржових торгів (аукціонів) або через роздрібну торговельну мережу та бажають прийняти участь у конкурсі для включення в “Єдиний реєстр суб’єктів господарювання, які можуть здійснювати реалізацію безхазяйного майна та майна, що переходить у власність держави у 2022 році” необхідно надати  не пізніше 17.12.2021р.  конкурсній комісії Головного управління ДПС у Чернівецькій області: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200 А, каб. № 102 (відділ організації документування і роботи з документами організаційно-розпорядчого управління) наступні документи:

- заяву про включення до Єдиного реєстру із зазначенням вартості власного капіталу, кількості працівників, наявності офіційної сторінки або електронної адреси в мережі Інтернет;

- копію установчого документа, засвідчену суб’єктом господарювання;

- копії ліцензій на право здійснення окремих видів господарської діяльності (за наявності);

- довідку про власні складські приміщення або копію договору оренди складських приміщень у  тому регіоні, де подається заява;

- копії документів, які підтверджують можливість проведення біржових торгів (свідоцтво про реєстрацію (акредитацію) члена біржі, власника біржового місця, брокерської контори);

-  баланс або фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва та звіт про фінансові результати за останній звітний період, що передує даті подачі документів. 

Критерії, які враховуються комісією при винесенні рішення про включення СГД до Єдиного  реєстру:

-  досвід роботи не менше одного року у сфері продажу;

-  членство на біржі (наявність біржового місця, брокерської контори на біржі), яка згідно з Положенням про умови і порядок проведення конкурсів з визначення уповноважених бірж з продажу майна, що перебуває у податковій заставі, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 30.06.2017 №611 та зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 26 липня 2017 року за №908/30776, має право організації і проведення біржових торгів та цільових аукціонів з реалізації майна платників податків, що перебуває у податковій заставі;

-  наявність чистого прибутку у звіті про фінансові результати;

-  відсутність заборгованості за платежами перед бюджетами;

-  наявність у штатному розписі суб’єкта господарювання не менше трьох працівників;

-  відсутність порушень договірних зобов’язань щодо реалізації безхазяйного майна та майна, що переходить у власність держави, суб’єктами господарювання, які раніше перебували у Єдиному реєстрі; 

-  наявність власних (орендованих) складських приміщень на території, що контролюється територіальним органом ДПС, до якого суб’єкт господарювання подав заяву про включення до Єдиного реєстру;

-  наявність у суб’єкта господарювання офіційної сторінки або електронної адреси в мережі Інтернет.

Крім того, доводимо до Вашого відома, що засідання конкурсної комісії  відбудеться 22.12.2021 року о 14-00 год. у залі засідань Головного управління ДПС у Чернівецькій області (5 поверх).      

Телефон для довідок 0372 54-56-35.           

 

Запитання від платника, щодо включення ЄСВ до складу витрат:

Чи має право ФОП на загальній системі оподаткування включити до складу витрат суму сплаченого ЄВ?

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, відповідно до п.п. 177.4.3 п. 177.4 ст. 177 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями до переліку витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів фізичною особою - підприємцем від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування належать зокрема, суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірах і порядку, встановлених Закон України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями.

Враховуючи вищевикладене, фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування мають право включити до складу витрат суму сплаченого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 

Е-сервіси: електронний підпис і електронну печатку для роботи з ПРРО

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, суб’єкт господарювання самостійно приймає рішення щодо засобу, який він буде застосовувати в ПРРО – удосконалений/кваліфікований електронний підпис або удосконалена/кваліфікована електронна печатка.

В залежності від обраного засобу суб’єкт господарювання надсилає до ДПС Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа за формою J/F1391801 з інформацією про ідентифікатор ключа сертифікату, який використовується для підпису, у тому числі щодо особи, якій надані повноваження проводити розрахункові операції.

Дані сертифікатів електронних підписів та/або печаток, що використовуються ПРРО, вносяться до Реєстру ПРРО.

В ПРРО може використовуватись електронний підпис лише тих осіб, дані про сертифікати електронних підписів яких внесені до Реєстру ПРРО, та які є дійсними на момент проведення розрахункової операції.

Подання даних про сертифікати електронних підписів, що використовуються в ПРРО, здійснюється з дотриманням пункту 7 розділу ІІ Порядку № 317.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь